Вирішення водогосподарських екологічних проблем за басейновим принципом використання водних ресурсів - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii; Глазкова, В. А. (Мелітопольський фаховий коледж ТДАТУ, 2021)
Розглянуто комплексний підхід до ліквідації проблемної ситуації при вирішенні водогосподарських екологічних проблем за басейновим принципом. Напрямки ліквідації проблемних ситуацій, які виникають у водогосподарському комплексі країни, спрямовані на забезпечення екологічної безпеки водних об’єктів країни.
Keywords: екологічна безпека; водогосподарські комплекси; еколого-економічні проблеми; охорона водних ресурсів; водокористувачі; водоспоживачі; басейновий принцип управління водними ресурсами