Обґрунтування оптимального раціону годівлі перепелів - Болтянська, Лариса Олексіївна; Болтянская, Лариса Алексеевна; Boltianska, Larysa; Болтянський, Борис Володимирович; Болтянский, Борис Владимирович; Boltianskyi, Borys; Скляр, Радміла Вікторівна; Скляр, Радмила Викторовна; Skliar, Radmila; Григоренко, Сергій Михайлович; Григоренко, Сергей Михайлович; Hryhorenko, Serhii; et al. (My University, 2018)
Успішне розведення птиці здебільшого залежить лише від декількох важливих умов – оптимально збалансованого складу корму та комфортних умов утримання. Під час вирощування та утримання перепелів особливе значення має повноцінна годівля. Добові перепелята народжуються дуже маленькими (до 6 грам), але вони швидко ростуть, і за місяць їх маса збільшується більш ніж у 15 разів, а до 2-місячного віку вони досягають живої маси дорослої птиці. Інтенсивний ріст молодняку і висока яєчна продуктивність самок проявляються за умови забезпечення їх кормами, що містять усі необхідні поживні речовини: білки, вуглеводи, жири, мікроелементи та вітаміни. Раціон для перепелів повинен відповідати природним особливостям цієї птиці, охоче ними поїдатися і не викликати небажаних наслідків. У статті ми спробуємо обґрунтувати оптимальний раціон годівлі, спираючись на власний досвід розведення перепелів.
Justification of the optimal quail feeding diet
Keywords: склад корму; утримання перепелів; вирощування перепелів; годівля; яєчна продуктивність самок; раціон для перепелів; розведення перепелів