Інноваційний менеджмент як фактор продуктивності та дохідного відновлення туристичних підприємств України - Демко, Валентина Сергіївна; Demko, Valentina (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Туризм є одним із секторів, здатних забезпечувати мультиплікаційний ефект для національної економіки через зростання зайнятості, мобілізацію інвестицій, розширення експортного потенціалу послуг та посилення міжгалузевих зв’язків. У повоєнних та кризових умовах України, коли падіння ВВП, скорочення споживчого попиту, порушення логістичних ланцюгів і обмеженість бюджетних ресурсів стримують відновлення туристичного бізнесу, інноваційний менеджмент стає ключовим драйвером конкурентоспроможності та інституційної модернізації.
Keywords: туризм; інноваційний менеджмент