Опис до патенту на корисну модель № 141043 "Система водовідведення в одинарній трубі" - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii; Мельничук, П. О. (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2020)
Система водовідведення в одинарній трубі містить осушувальну траншею, покривну смугу, покривну присипку, засипку головного водоприймального трубопроводу водоприймальної системи. Всередині головного водоприймального трубопроводу водоприймальної системи симетрично, на осі горизонтального діаметра, встановлено два допоміжні трубопроводи, всередині кожного з яких рівномірно, по живому перерізу, розташовано чотири трубопроводи напівеліптичної форми
Keywords: система водовідведення; осушувальна траншея; покривна смуга; покривна присипка; трубопровод; водоприймальна система; будівництво; гідротехнічні споруди