Державний перерозподіл публічних фінансів та справедливість: оптимальний бюджет - Усов, Д. О (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Предметом дослідження є – теоретичні та практичні аспекти державного перерозподілу публічних фінансів з метою забезпечення соціальної справедливості. Державний перерозподіл публічних фінансів є ключовим інструментом для забезпечення соціальної справедливості та досягнення оптимального розподілу ресурсів у суспільстві. Ефективна фіскальна політика, що базується на принципах справедливості та оптимальності, дозволяє державі вирішувати соціально-економічні проблеми, забезпечувати сталий розвиток та підвищувати добробут громадян.
Keywords: державний перерозподіл; страхування; публічні фінанси