Інноваційні технології переробки екзотичних грибів для отримання продуктів функціонального призначення - Бандура, Ірина Іванівна; Бандура, Ирина Ивановна; Bandura, Iryna; Прісс, Олеся Петрівна; Присс, Олеся Петровна; Priss, Olesia; Кулик, Аліна Степанівна; Кулик, Алина Степановна; Kulyk, Alina; Макогон, С. В. (ХДУХТ, 2019)
Основні функціональні речовини грибів залишаються в продуктах харчування після процесів термічної обробки і можуть бути задіяні в метаболічних процесах людського організму.
Keywords: оздоровче харчування; харчування; β-глюкани; полісахариди грибів; гриби; Pleurotus ostreatus; Pleurotus pulmonarius; Pleurotus eryngii; Cyclocybe aegerita