Трансформація системи бухгалтерського обліку оплати праці в бюджетній сфері в умовах цифровізації фінансового управління : кваліфікаційна робота ОС «Магістр» : спец. 071 Облік і оподаткування ОПП «Облік і оподаткування» - Гончаров, Володимир Володимирович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Автоматизовані інформаційні системи відіграють все більшу роль у бухгалтерському обліку, але багато підприємств не мають можливості швидко здійснити цифрову трансформацію основних систем та бізнес-процесів. Актуальність обраної теми визначається низкою важливих змін у сфері бухгалтерського обліку та цифровізації державного фінансового управління в Україні, які мають безпосередній вплив на систему обліку оплати праці в бюджетних установах. Сучасні процеси цифровізації, що впроваджуються в управлінні публічними фінансами, зумовлюють необхідність перегляду традиційних підходів до обліку та звітності, оптимізації інформаційних потоків, підвищення оперативності та достовірності даних, а також інтеграції сучасних ІТрішень у бухгалтерські операції. Це особливо стосується оплати праці — однієї з ключових статей витрат бюджетних установ, що вимагає високого рівня точності, автоматизації розрахунків, облікових алгоритмів та прозорості у формуванні даних для внутрішніх і зовнішніх користувачів управлінської інформації.
Keywords: бухгалтерський облік; оплата праці; бюджетна сфера; бухгалтерські операції; фінанси