Моторний Дмитро Костянтинович. Енциклопедія Сучасної України (2019) - Деркач В. Є. (Київ : Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2019)
Матеріал присвячений життєвому та професійному шляху видатного українського управлінця й організатора аграрного виробництва Дмитра Костянтиновича Моторного – Героя України, двічі Героя Соціалістичної Праці, почесного члена НААН. У тексті висвітлено його внесок у розвиток агропромислового комплексу Півдня України, упровадження інноваційних технологій у тваринництві, рослинництві та переробній галузі, а також вагому роль у соціально-культурному розвитку села Чорнобаївка. Окреслено досягнення Моторного у створенні сучасної інфраструктури, підтримці освіти, культури та спорту, а також його творчу спадщину та визнання на державному рівні. Зазначено, що ім’ям Дмитра Моторного у 2019 році названо Таврійський державний агротехнологічний університет.
Keywords: Чорнобаївка; Герой України; Герой Соціалістичної Праці; сільськогосподарське виробництво; соціальна інфраструктура; зрошення; аграрні технології; історія АПК України; ТДАТУ; агропромисловий комплекс