Моделювання процесу виділення частинок пилу з повітря і визначення ефективності ротаційного пиловідокремлювача - Мазілін, Сергій Дмитрович; Мазилин, Сергей Дмитреевич; Mazilin, Serhii; Яцух, Олег Васильович; Яцух, Олег Васильевич; Yatsukh, Oleh; Мохнатко, Ірина Миколаївна; Мохнатко, Ирина Николаевна; Mokhnatko, Iryna (My University, 2018)
UK: На основі теоретичних досліджень і досліджень з допомогою електрогідродинамічної аналогії (ЕГДА) визначена форма міжлопатевого осьового вихору (вихору Тейлора), який виникає при русі потоку повітря в каналах ротора і впливає на закон розподілу швидкостей потоку. Розроблені математичні залежності для визначення ефективності осадження пилових часток на лопатях ротора і видалення їх в пилезбірник в залежності від їх розмірів, діаметра ротора, довжини і кількості лопатей, частоти обертання ротора і продуктивності пилевідокремлювача. На підставі теоретичних і експериментальних досліджень встановлено раціональні режими роботи ротаційного пиловідокремлювача в системі вентиляції кабін сільськогосподарських машин. RU: На основе теоретических исследований и исследований с использованием электрогидродинамической аналогии (ЭГДА) определена форма межлопастного осевого вихря (вихри Тейлора), который возникает при движении потока воздуха в каналах ротора и влияет на закон распределения скоростей потока. Разработанные математические зависимости для определения эффективности осаждения пылевых частиц на лопастях ротора и удаление их в пылесборник в зависимости от их размеров, диаметра ротора, длины и количества лопастей, частоты вращения ротора и производительности пылеотделителя. На основании теоретических и экспериментальных исследований установлены рациональные режимы работы ротационного пылеотделители в системе вентиляции кабин сельскохозяйственных машин. EN: On the basis of heoretical studies and studies using electrohydrodynamic analogy (EGDA), the shape of the inter-blade axial vortex (Taylor vortices), which occurs when air flows in the rotor channels and affects the law of distribution of flow velocities, is determined. Developed mathematical relationships to determine the effectiveness of the deposition of dust particles on the rotor blades and remove them in a dust collector, depending on their size, rotor diameter, length and number of blades, rotor speed and dust separator performance. On the basis of theoretical and experimental studies, rational modes of operation of the rotary dust separators in the ventilation systems of agricultural machinery cabs have been established.
Моделирование процесса выделения частиц пыли с воздуха и определение эффективности ротационного пылеотделителя
Modeling of the process of isolation of particles of dust from air and determination of efficiency rotary dustdrawer
Keywords: ротаційний пилевідокремлювач; ротор; лопать; міжлопатевий осьовий вихор; рух частинок пилу; метод електрогідродинамічної аналогії; ротационный пилеотделитель; лопасть; межлопастной осевой вихрь; движение частиц пыли; метод электрогидродинамической аналогии; rotary saw; rotor; blade; inter-blade axial vortex; movement of dust particles; electrohydrodynamic analogy method