Програма підготовки науково-педагогічних кадрів Таврійського державного агротехнологічного університету на 2019-2023 рр. - Кюрчев, Володимир Миколайович; Надикто, Володимир Трохимович; Прісс, Олеся Петрівна; Прус, Юрій Олександрович; Караєв, Олександр Гнатович; Гуйва, Ірина; Терещенко, Анна Володимирівна (Мелітополь : ТДАТУ, 2019)
UA: В умовах реалізації стратегічних напрямків аграрної політики, направлених на забезпечення продовольчої безпеки країни шляхом нарощування обсягів виро бництва конкурентоспроможної продукції, прискорення розвитку переробної промисловості із застосуванням новітніх технологій, посилення державного впливу на оздоровлення економічного стану сільгосппідприємств, активізації інвестиційної діяльності та розвитку сільських територій у Таврійському державному агротехнологічному університеті особлива увага приділяється кадровому потенціалу, рівню підготовки майбутніх керівників і спеціалістів агропромислового виробництва. Поточний стан галузей агропромислового комплексу потребує докорінних змін у програмі підготовці фахівців, здатних здійснити ефективні зміни у системі управління та організації ведення виробництва, відновлення і розвитку ресурсного потенціалу країни тощо. В основу розроблення даної програми покладено реалізацію основних положень стратегії наукової діяльності ТДАТУ на період до 2023 р. Одним із цих положень є покращення рівня проведення наукових досліджень, практична реалізація результатів яких дозволяє підвищити ефективність сільськогосподарського виробництва. Крім того, виконання наукових (у т.ч. дисертаційних) робіт викладачами та співробітниками університету сприяє удосконаленню методів і форм подання навчального матеріалу студентам, широкому залученню їх до освоєння основ наукової діяльності. Результати дисертаційних досліджень науковців ТДАТУ знаходять широке застосування у АПК Запорізької області та південного району країни. На їх основі розроблена програма «Технічна політика в рослинницькій галузі Запорізької області», проводиться апробація та упровадження завершених НДР, науково-практичні семінари, наукові конференції, надання науково-консультативних та інформаційних послуг з агрономії, механізації агровиробництва, переробки і зберігання сільськогосподарської продукції, електротехнології, біотехнології, екології, економіки, маркетингу, обліку та фінансів.
Keywords: продовольча безпека; агропромисловий комплекс; підготовка фахівців; наукова діяльність; інноваційні технології; аграрна освіта; аграрна політика