Місцеві фінанси: сучасний стан та перспективи розвитку - Осипенко, С. О.; Гутаріна (My University, 2007)
Становлення національної фінансової системи розпочалось після набуття Україною незалежності. Наявність інституту місцевого самоврядування – найважливішої ознаки демократичної держави дало можливість відродженню місцевих фінансів, як однієї з головних складових всієї фінансової системи.
Keywords: фінансова система; місцеве самоврядування; місцеві фінанси; фінансова система; фінансові відносини; влада; адміністративно-територіальні утворення; реформування