Особливості формування продуктивності соняшнику за дії підживлення добривами Айдамін-бор і Айдамін-комплексний : дипломна робота ОР «Магістр», спеціальність 201 «Агрономія» - Туряк, Катерина Сергіївна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
UA: Дипломна робота направлена на дослідження впливу комплексних добрив Айдамін на продуктивність соняшникової культури. У дослідженні розглянуто особливості росту, розвитку та формування врожайності культури залежно від застосування зазначених добрив, які містять необхідні макро- та мікроелементи. У роботі оцінено вплив добрив на показники рослин (висоту, кількість листків, площу листкової поверхні), а також на структурні елементи врожаю (масу 1000 насінин, кількість насінин у кошику, врожайність). За результатами дослідження використання добрив Айдамін-бор і Айдамін комплексний було ефективним, відбулось підвищення врожайності соняшнику в порівнянні з контролем, відповідно, на 12,5 % і 8,3%.
Keywords: соняшник; продуктивність; підживлення; Айдамін-бор; Айдамін-комплексний; урожайність