Особливості застосування онлайн-сервісів для діагностики навчальних досягнень з інформатики - Єрмак, Андрій; Просяна, Дар’я Ігорівна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: У тезах розглянуто використання онлайн-сервісів для тестового контролю знань з інформатики. Визначено сутність онлайн-сервісів і доцільність їх застосування. Проаналізовано можливості Classtime, Microsoft Forms і Google Forms для створення тестів різних типів та їх використання під час вивчення баз даних, зокрема для оцінювання знань і практичних навичок учнів. /// EN: The paper examine the use of online services for test-based assessment of students’ knowledge in computer science. The concept of online services and the feasibility of their application in the educational process are defined. The capabilities of Classtime, Microsoft Forms, and Google Forms for creating various types of tests are analyzed, as well as their use in studying databases, particularly for assessing both theoretical knowledge and practical skills of students.
Keywords: тестовий контроль; цифрові сервіси; Classtime; Microsoft Forms; Google Forms; test-based assessment; digital services