Лабораторний практикум з механіки матеріалів і конструкцій: навчальний посібник - Бондаренко, Лариса Юріївна; Бондаренко, Лариса Юрьевна; Bondarenko, Larysa; Вершков, Олександр Олександрович; Вершков, Александр Александрович; Vershkov, Oleksandr; Антонова, Галина Володимирівна; Антонова, Галина Владимировна; Antonova, Halyna (Мелітополь: ТДАТУ, 2017)
Зміст видання відповідає освітньо-професійній програмі підготовки бакалаврів зі спеціальностей: 208 «Агроінженерія», 133 «Галузеве машинобудування», 122 «Комп’ютерні науки» (галузевий стандарт вищої освіти України ГСВО ОПП-05) та програмі дисципліни «Механіка матеріалів і конструкцій». У навчальному посібнику наведено опис лабораторних робіт з механіки матеріалів і конструкцій, які виконуються в Таврійському державному агротехнологічному університеті, опис випробувальних машин, установок та приладів. У кожній роботі наведені мета роботи, стислі теоретичні відомості, порядок виконання та обробка результатів випробувань, а також тестові запитання для самоконтролю. Призначений для самостійної підготовки студентів до лабораторних робіт з курсу механіки матеріалів і конструкцій
Keywords: машини для випробування на розтяг; машини для випробування на стиск; машини для випробувань на кручення; питома в'язкість; деформація; кручення сталі; кручення чавуну