Застосування магнітно-реологічних рідин у механізмах автомобілів - Кумша, У. Р.; Стрельчук, Б. О. (ТДАТУ, 2021)
В роботі запропоновано застосовувати МРР для герметизації або надійного ущільнення деяких рухливих і рознімних нерухливих з'еднань, що є в автомобілях, наприклад зазорів навколо поршнів, що рухаються в циліндрах двигуна. Але для цього потрібно створити МРР, властивості якої відповідають жорстким умовам застосування в цих сполученнях.
Keywords: канал поршня; котушка електромагніта; колоїдні розчини; феромагнітні частки; магнітне поле; амортизатори