Обліково-аналітичне забезпечення управління основними засобами підприємства - Греченко, Р. І. (My University, 2019)
Сьогодні на підприємствах України склалася несприятлива ситуація щодо рівня технічного забезпечення виробничого процесу та ефективності використання засобів праці. Це пов'язано передусім із високим рівнем фізичного та морального зносу основних засобів, що обумовлює нагальну потребу в оновленні та модернізації наявних засобів виробництва. Під управлінням основними засобами необхідно розуміти процес розробки, прийняття та реалізації управлінських рішень, а також контроль за їх виконанням щодо формування, використання та відтворення основних виробничих фондів підприємства. При цьому ефективність управлінської системи буде залежати головним чином від якості інформаційної бази, яка є результатом взаємодії зовнішнього та внутрішнього інформаційного забезпечення.
Keywords: бухгалтерський облік; економічний аналіз; прийняття управлінських рішень; засоби виробництва