Страхування в зарубіжних країнах - Вичурова, А. Р. (Запоріжжя: Видавництво ЗНУ, 2019)
Страхування належить до найбільш інтегрованих форм фінансової діяльності. Найбільші страхові компанії світу об'єднані зв'язками спільного страхування і перестрахування. У багатьох країнах дозволений вільний доступ іноземних страхових компаній на національні ринки. Наприклад, відповідно до Маастрихського договору 1992 р зняті всякого роду обмеження для іноземного капіталу в країнах Європейського союзу і узятий курс на формування єдиного страхового ринку в Європі. Проте, національні страхові ринки зберігають певні особливості
Keywords: фінансова діяльність; страхові компанії; страхування; перестрахування; страхові ринки