Шляхи підвищення якості диспергування в клапанних гомогенізаторах молока - Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyrylo; Ковальов, Олександр Олександрович; Ковалев, Александр Александрович; Kovalov, Oleksandr (My University, 2021)
Найбільш поширені на виробництві гомогенізатори клапанного типу, в яких суміш, що обробляється під високим тиском (від 8 до 25 МПа), проходить через вузьку кільцеву щілину (0,1–0,5 мм), утворену клапаном і клапанним сідлом.
Keywords: клапанні гомогенізатори; диспергування; жирові кульки молока