Анатолій Михайлович Волох: біобібліографічний покажчик основних публікацій з 1976 року - (:unkn) unknown (Запоріжжя: НБ ТДАТУ, 2025)
Волох Анатолій Михайлович (7 квітня 1950) — доктор біологічних наук, професор Таврійського державного агротехнологічного університету. Заслужений діяч науки і техніки України. З 1995 року викладає у Таврійській агротехнічній академії (з 2007 _ Таврійський державний агротехнологічний університет).Загальний стаж наукової та науково-педагогічної роботи доктора біологічних наук, професора Волоха А. М. складає понад 45 років. Анатолій Михайлович продовжує свою викладацьку та наукову діяльність: читає лекції студентам. Член Німецького товариства дослідників мисливства та диких тварин, до російсько-української війни був членом наглядової ради Азово-Сиваського, Приазовського та Придністровського національних природних парків. Він постійним рецензентом наукового журналу «Вісник зоології», керівник наукової школи «Екологічні особливості тварин у природних та штучних екосистемах». Під його керівництвом захищено 3 кандидатські дисертації. Основні наукові напрямки роботи: екологія диких тварин, їх охорона та управління популяціями. А. М. Волох один із авторів Червоної книги України.
Keywords: доктор біологічних наук; еколог; зоолог; екологія диких тварин; охорона та управління популяціями; один із авторів Червоної книги України; ссавці; природа Приазов'я