Важливість дуальної освіти під час війни для підготовки спеціалістів енергетичного профілю - Попова, Ірина Олексіївна; Popovа, Iryna (Японія, Токіо : CPN Publishing Group, 2025)
У статті розглянуті питання підняття конкурентоспроможності фахівців з енергетики шляхом впровадження дуальної освіти. Для набуття компетенцій майбутніх фахівців з енергетики необхідне поєднання навчання і роботи за фахом для підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці. Впровадження дуальної освіти потребує змін в навчальному процесі, використання інноваційних комп’ютерних технологій в педагогічній діяльності, співпраці з провідними підприємствами галузі.
Keywords: вища професійна освіта; дуальний спосіб навчання; робочі місця; ринок праці; конкурентоспроможність