Стратегічний маркетинг в моделі розвитку туристичної території України - Мамотенко, Дар’я Юріївна; Цвілий, Сергій Миколайович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
У контексті війни в Україні, яка триває з лютого 2022 р., туристична індустрія зазнає серйозних структурних змін і значних втрат. За даними UHRA (Українська асоціація готелів і курортів) обсяги в’їзного туризму в Україні впали приблизно на 85 % через війну. Падіння призвело до значного скорочення доходів туристичного сектору, оскільки велика частина заробітку раніше надходила від іноземних гостей.
Keywords: туризм; стратегічний маркетинг