Визначення геометричних параметрів профілю резонаторної труби мікродвигуна швіидкісної авіамоделі - Новіков, А. В. (Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2021)
В пропонованій роботі автором розроблено вдосконалену схему резонаторної труби із застосуванням криволінійних твірних при формуванні контуру внутрішнього перетину її профілю та неведено алгоритм згущення дискретно представленої кривої (ДПК) профілю на основі серединних перпендикулярів. Слід зазначити, що під час проведення аналізу існуючих конструкцій резонатроних труб була виявлена можливість зменшення загальної довжини резонаторної труби для гоночної моделі з двотактним двигуном внутрішнього згоряння об’ємом 2,5 см3 більш ніж на 100 мм без зниження її якісних показників.
Keywords: резонаторна труба; двигуни внутрішнього згоряння; кордова модель