Оцінка продуктивності середньостиглих гібридів кукурудзи в умовах Степу України - Покопцева, Любов Анатоліївна; Покопцева, Любовь Анатольевна; Pokoptseva, Liubov (ФОП Однорог Т. В., 2019)
UK: Кукурудза – вологолюбна культура. Кількість опадів за окремими роками у зоні Степу не завжди достатня для отримання високих врожаїв цієї культури, навіть при використанні сучасних технологій вирощування. На фоні високих трудо- і енерговитрат при вирощуванні кукурудзи необхідно зробити правильний підбір гібридівдля конкретних ґрунтово-кліматичних умов. Це основна передумова отримання значних врожаїв високої якості. Тому особливо актуальним постає питання встановлення оптимально адаптованих гібридів кукурудзи до умов даної зони. Це забезпечить отримання високоякісної продукції і в кінцевому результаті буде чинником розвитку сільського господарства України. EN: In the work an estimation of productivity of mid-late hybrids of corn in the conditions of the southern steppe of Ukraine is conducted. It has been established that the most adapted to growing conditions in the Steppe zone of Ukraine is the maize hybrid DMS 3411, which provides high yields of corn with better quality indices.
Keywords: кукурудза; гібрид; продуктивність; гібрид кукурудзи ДМС 3411; corn; hybrid; productivity; biological yield; quality