Опис до патенту на корисну модель № 141751 "Установка моделювання та дослідження процесу забруднення проточної річкової води" - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii; Вознюк, Н. М.; Скиба, Вікторія Павлівна; Скиба, Виктория Павловна; Skyba, Viktoriia (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2020)
Установка моделювання й дослідження процесу забруднення проточної річкової води містить ємність, виконану з хімічно інертного матеріалу, прямокутної форми, розділеної на два відсіки, сполучені послідовно один з одним, при цьому перший відсік призначений для первинного змішування забруднювача з водою, другий відсік є робочою частиною, в якому встановлено патрубки для подачі й відведення води, лічильник витрати, розташований на початку системи подачі води. У другому відсіку ємності додатково встановлено блок стабілізації ламінарного руху водного потоку
Keywords: екологія; методи досліджень водних розчинів; пристрій для моделювання процесу забруднення проточної річкової води; визначення забруднювачів у природних водах; контроль процесу водоочищення