Соціальний капітал в сталому розвитку країни - Грицаєнко, Микола Ігорович; Грицаенко, Николай Игоревич; Hrytsaienko, Mykola (My University, 2020)
Темпи політико-правових, соціально-економічних, техніко-технологічних, інституційних перетворень спричиняють проблеми національного та глобального масштабів. Економічне зростання країни, що дозволяє задовольнити потреби сучасного покоління без шкоди для майбутніх поколінь в умовах постійної трансформації ділового середовища вимагає перегляду традиційних підходів до пошуку його джерел. Запорукою успіху країни в майбутньому стає інноваційне оновлення з використанням як матеріальних, так і нематеріальних ресурсів – в тому числі соціального капіталу. Соціальний капітал – це сукупність здатних приносити дохід зв’язків та соціально-економічних відносин, які виникають у певній соціальній мережі на основі існуючих норм та довіри. Він надає можливість найбільш повно використовувати інші види капіталу, іноді навіть компенсувати їхню відсутність.
Keywords: соціальний капітал; сталий розвиток країни; економічне зростання; національна економіка; бізнес