Використання CASE-засобів для проектування інформаційних систем. - Зінов’єва, Ольга Геннадіївна (My University, 2023)
У статті розглядається значення етапу проектування в межах життєвого циклу інформаційної системи, аналізуються переваги застосування CASE-технології для проектування програмного забезпечення, здійснюється огляд характеристик найбільш популярних CASE-засобів для проектування інформаційних систем. Зазначається, що для розробки UML-діаграм можуть використовуватися численні CASE-засоби, такі як IBM Rational Rose Rational Rose, Borland Together ControlCenter, Microsoft Visio, Enterprise Architect. Наголошується на важливості етапу проектування на якість та функціональність розробленої інформаційної системи.//////////////The article examines the importance of the design stage within the life cycle of an information system, analyzes the advantages of using CASE technology for software design, reviews the characteristics of the most popular Case tools for designing information systems. It is noted that numerous CASE tools can be used to develop UML diagrams, such as IBM Rational Rose Rational Rose, Borland Together ControlCenter, Microsoft Visio, Enterprise Architect. The importance of the design stage for the quality and functionality of the developed information system is emphasized.
Use of CASE-tools for designing information systems.
Keywords: проектування; інформаційна система; CASE- технології; CASE-засоби; UML; design; information system; CASE technologies; CASE tools