Юридична відповідальність у правомірній поведінці - самостійний елемент механізму правового регулювання - Горбова, Наталя Аркадіївна; Горбова, Наталья Аркадьевна; Horbova, Natalia (My University, 2015)
UK: Стаття присвячена дослідженню різних підходів до розуміння позитивної (перспективної) відповідальності, аналізу правових наслідків юридичного оцінювання правомірної поведінки, визначенню об’єктивної й суб’єктивної сторін юридичної відповідальності як самостійного елемента механізму правового регулювання. На завершення формулюється поняття юридичної відповідальності у правомірній поведінці, узгоджене із загальною теорією відповідальності в праві. RU: Статья посвящена исследованию различных подходов к пониманию положительной (перспективной) ответственности, анализу правовых последствий юридической оценки правомерного поведения, определению объективной и субъективной сторон юридической ответственности как самостоятельного элемента механизма правового регулирования. В завершение формулируется понятие юридической ответственности в правомерном поведении, согласованное с общей теорией ответственности в праве. EN: The article investigates different approaches to understanding the positive (prospective) responsibility, analyzing the legal consequences of legal evaluation of lawful behavior, the definition of objective and subjective aspects of legal liability as a separate element of the mechanism of legal regulation. In conclusion, formulated the concept of legal responsibility in lawful behavior consistent with the general theory of liability in law.
Legal liability in lawful behavior – an independent element mechanism of legal regulation
Keywords: юридична відповідальність; правомірна поведінка; перспективна відповідальність; позитивна відповідальність; юридичне оцінювання; об’єктивна й суб’єктивна сторони юридичної відповідальності; юридическая ответственность; правомерное поведение; перспективная ответственность; позитивная ответственность; юридическая оценка; legal responsibility; good behavior; perspective responsibility; positive responsibility; legal assessment; objective and subjective aspect of legal liability