Підвищення ефективності процесу попереднього очищення зерна сільськогосподарських культур в умовах півдня України: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Свіжінко, Сергій (ТДАТУ, 2021)
Аналітичний огляд джерел інформації щодо питання попередньої очистки зерна сільськогосподарських культур. Проаналізовано існуючі аспекти підвищення ефективності процесу попереднього очищення зерна. Удосконалено технологічну схему роботи пневморешітного сепаратора з циліндричним решетом із зовнішньою робочою поверхнею. Визначено основні фактори, що впливають на робочий процес пневморешітного сепаратора. Проаналізовані, обґрунтовані та розроблені заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: пневморешітний сепаратор; попереднє очищення зерна; скальператор; діаметрально пронизуючий повітряний потік; технологічний процес пневморешітного сепаратора