Агроландшафтна організація території сільськогосподарських підприємств - Болжеларська, Т. О.; Голік, Світлана Миколаївна; Голик, Светлана Николаевна; Holik, Svitlana (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
У землевпорядній практиці склались наступні поняття і визначення, що відносяться до організації території на еколого-ландшафтній основі. Головне завдання землеустрою повинно полягати у створенні оптимальних агроландшафтів і встановленні їх функції як саморегулюючої і самовідновлюючої системи. Це призведе до створення екологічно стабільних агроландшафтів, припинення процесів їх порушення
Keywords: агроландшафтна організація; землевпорядкування; землеустрій; агроландшафти; природоохоронна діяльність