Опис до патенту на корисну модель № 129100 "Барабанна сушарка" - Мілько, Дмитро Олександрович; Милько, Дмитрий Александрович; Milko, Dmytro; Скляр, Олександр Григорович; Скляр, Александр Григорьевич; Skliar, Oleksandr; Григоренко, Сергій Михайлович; Григоренко, Сергей Михайлович; Hryhorenko, Serhii (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Барабанна сушарка містить циліндричний барабан, що встановлений з невеликим нахилом до горизонту і спирається за допомогою бандажів на опірні і упорні ролики, живильник та приймально-гвинтову насадку, насадку всередині барабана, вивантажувальний пристрій, вентилятор, циклон, на кінцях барабана встановлені регулюючі пристрої, привод барабана здійснюється від електродвигуна з редуктором. Насадка всередині барабана виконана у вигляді декількох гвинтових лопатей, що встановлені по внутрішньому діаметру барабана на всій його довжині з навивкою, що має захід згідно з обертанням барабана
Keywords: барабанна сушарка; циліндричний барабан; живильник; приймально-гвинтова насадка; вивантажувальний пристрій; вентилятор; циклон; сільське господарство; хімічні підприємства; харчові підприємства