Використання нечіткого регресійного аналізу для прогнозування електроспоживання на підприємстві - Овчаров, Володимир Васильович; Овчаров, Владимир Васильевич; Ovcharov, Volodymyr; Катюха, І. А.; Тимчук, С. О. (ТДАТУ, 2013)
UK: Робота присвячена використанню методики довгострокового прогнозу електроспоживання на основі застосування нечіткого регресійного аналізу з комбінованим критерієм на прикладі прогнозу електроспоживання підприємством протягом року. Даний критерій враховує як ступінь близькості оцінок до вихідних даних, так і ступінь нечіткості. RU: Работа посвящена использованию методики долгосрочного прогноза электропотребления на основе использования нечеткого регрессионного анализа с комбинированным критерием на примере прогноза электропотребления предприятием в течение года. Данный критерий учитывает как степень близости оценок к исходным данным, так и степень нечеткости. EN: Activity is dedicated to use of a technique of the long-term forecast of a power consumption on the basis of use of the fuzzy regression analysis with the combined criterion on the example of the power consumption forecast the enterprise within a year. This criterion considers as degree of proximity of estimates to basic data, and fuzzy degree.
Использование нечеткого регрессионного анализа для прогнозирования электропотребления на предприятии
Using of the fuzzy regression analysis for power consumption forecasting at the enterprise
Keywords: нечіткий регресійний анализ; прогноз електроспоживання; функція належності; метеоумови