Підвищення стійкості вирубних штампів на машинобудівних заводах - Мирненко, Юрій Петрович; Мирненко, Юрий Петрович; Myrnenko, Yurii; Пеньов, Олег Валентинович; Пенев, Олег Валентинович; Penov, Oleh; Бакарджиєв, Роман Олександрович; Бакарджиев, Роман Александрович; Bakardzhyiev, Roman (ТДАТУ, 2019)
UK: Робота присвячена підвищенню строків служби вирубних штампів шляхом створення на пуансонах та матрицях робочого шару, насиченого карбідами тугоплавких металів. При проектуванні твердосплавних штампів слід враховувати особливості фізико-механічних властивостей твердих сплавів. Виходячи з цього та враховуючи високу стійкість робочих елементів штампу, необхідно, щоб ці твердосплавні елементи працювали виключно на стискання як при їх кріпленні, так й під час роботи. Усі стальні деталі повинні бути розраховані на тривалу експлуатацію, яка обчислюється мільйонами ударів. Конструкція штампу повинна мати підвищену жорсткість. Для усунення впливу неточності рухів повзуна пресу на штамп необхідно застосовувати хвостовики плаваючої конструкції та забезпечити мінімальний вхід пуансонів. RU: Работа посвящена увеличению сроков службы вырубных штампов путем образования на пуансонах и матрицах рабочего слоя, насыщенного карбидами тугоплавких металлов. При проектировании твердосплавных штампов следует учитывать особенности физико–механических свойств твердых сплавов. Исходя из этого и учитывая высокую стойкость рабочих элементов штампа, необходимо, чтобы эти твердосплавные элементы работали исключительно на сжатие как при их креплении, так и во время работы. Все стальные детали должны быть рассчитаны на длительную эксплуатацию, которая рассчитана на миллионы ударов. Конструкция штампа должна иметь повышенную жесткость. Для устранения влияния неточности движений ползуна пресса на штамп необходимо использовать хвостовики плавающей конструкции и обеспечить минимальный вход пуансонов. EN: The work is dedicated to increasing the life of die cutting dies by forming on the punches and dies a working layer saturated with carbides of refractory metals. When developing carbide dies, it is necessary to take into account the physicomechanical properties of hard alloys. Based on this and given the high resistance of the working elements of the stamp, it is necessary that these carbide elements work exclusively in compression both during their fastening and during operation. All steel parts must be designed for continuous operation, which is designed for millions of shocks. The design of the stamp should have increased rigidity. To exclude the influence of inaccurate movements of the press slider on the stamp, it is necessary to use shanks of a floating design and to ensure a minimum input of punches.
Повышение стойкости вырубных штампов на машиностроительных заводах
Increase of firmness of punch-and-dice on the plants of engineer
Keywords: холодна листова штамповка; виготовлення робочих елементів; наплавлення штампів; вибір марок електродів; холодная листовая штамповка; изготовление рабочих элементов; наплавки штампов; выбор марок электродов; cold sheet stamping; production of working elements; surfacing of dies; choice of electrode brands