Використання обліково-аналітичної інформації в процесі формування ефективної амортизаційної політики підприємств - Трачова, Дар'я Миколаївна; Трачева, Дарья Николаевна; Trachova, Daria (My University, 2017)
UK: У статті розглянуто підходи і вимоги до формування амортизаційної політики підприємства. Визначено роль обліково-аналітичного забезпечення формування амортизаційної політики підприємства. Доведено важливість комплексного підходу до формування амортизаційного фонду, як основного джерела капітальних інвестицій в інноваційний розвиток підприємств. Наголошено на необхідності застосування закордонного досвіду в частині застосування прискорених методів амортизації і скороченого строку корисного використання. Визначено, що держава повинна виконувати стимулюючу і контролюючу функції. RU: В статье рассмотрены подходы и требования к формированию амортизационной политики предприятия. Определена роль учетно-аналитического обеспечения в формировании амортизационной политики предприятия. Доказана важность комплексного подхода к формированию амортизационного фонда, как основного источника капитальных инвестиций в инновационное развитие предприятий. Отмечена необходимость применения зарубежного опыта в части применения ускоренных методов амортизации и сокращенного срока полезного использования. Определено, что государство должно выполнять стимулирующую и контролирующую функции. EN: The article has requirements for the formation of the company's depreciation policy. Amortization policy of the enterprise based on accounting records. An integrated approach to the formation of an amortization fund is very important. The depreciation fund is the main source of investment in the innovative development of enterprises. It is necessary to apply the experience of other countries and apply accelerated methods of depreciation and reduced useful life. The state should perform the stimulating and supervisory functions.
Аccounting and analytical information in the forming an effective depreciation policy
Keywords: амортизація; амортизаційна політика; обліково-аналітична інформація; капітальні інвестиції; інноваційний розвиток; амортизация; амортизационная политика; учетно-аналитическая информация; капитальные инвестиции; инновационное развитие; depreciation; amortization policy; accounting and analytical information; investments; innovative development