Опис до патенту на корисну модель № 109310 "Пристрій автоматичного контролю та вимірювання опору ізоляції електричної мережі" - Лисенко, Ольга Валеріївна; Лысенко, Ольга Валерьевна; Lysenko, Olha; Коваленко, Любов Рафаїлівна; Коваленко, Олександр Іванович; Адамова, Світлана Вікторівна; Адамова, Светлана Викторовна; Adamova, Svitlana (Державна служба інтелектуальної власності України, 2016)
Пристрій автоматичного контролю та вимірювання опору ізоляції електричної мережі містить джерело постійної напруги, конденсатор і обмежувач перенапруг, які своїми першими виводами з'єднані у спільну точку та через розв'язуючий елемент під'єднані до електромережі з ізольованою нейтраллю, другі виводи конденсатора і обмежувача перенапруг під'єднані до землі, другий вивід джерела постійної напруги під'єднаний до входу перетворювача "струмнапруга", вивід якого також - до землі, а його вихід під'єднаний до входу суматора напруг, також до входу суматора напруг під'єднано одним виводом джерело компенсуючої напруги, другий вивід якого під'єднаний до землі, а вихід суматора напруг під'єднаний до входу індикатора величини опору ізоляції електромережі. В схему введено виконавче реле струму, що діє на сигнал або на вимикання мережі і яке ввімкнено паралельно індикатору величини опору ізоляції
Keywords: вимірювання опору ізоляції електричної мережі; постійна напруга; електровимірювальна техніка