Грошова оцінка земельних ділянок - Захарчук, І. Ю.; Рубцова, Наталя Миколаївна; Рубцова, Наталья Николаевна; Rubtsova, Natalia (ТДАТУ, 2021)
Оцінка землі проводиться в разі внеску земельної ділянки в статутний капітал підприємства, оформлення договору застави земельної ділянки, визначенні ринкової вартості земельної ділянки в разі її купівлі-продажу, а також в інших випадках коли для ухвалення управлінських рішень пов’язаних із землею необхідно володіти інформацією відносно вартості земельної ділянки або вартості прав її оренди.
Keywords: оцінка земель; застава земельної ділянки; прибутковий метод; витратний метод; порівняльний метод