Розробка та дослідження енергоощадної молоткової дробарки - Біловод, О. І.; Попов, Станіслав Вячеславович; Скоряк, Юлія Борисівна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Вдосконалення процесів переробки зернових матеріалів є одним із головних напрямів розвитку агропромислового комплексу України. Одним із найенергоємніших процесів у комбікормовому виробництві є подрібнення сировини. Воно значною мірою визначає ефективність усього технологічного циклу [1, 2]. Наявні конструкції подрібнювальних машин, як правило, характеризуються високими енергетичними витратами та недостатньою адаптивністю до різних типів зернових матеріалів. Це призводить до підвищення собівартості продукції та зниження конкурентоспроможності підприємств.
Keywords: молоткова дробарка; зернові матеріали