Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9539
Назва: Звіт про науково-дослідну роботу. Програма 3. Розробка нових і вдосконалення існуючих технологій зберігання та первинної обробки продукції рослинництва в Степовій зоні Україні за умов глобального потепління (проміжний)
Автори: Сердюк, Марина Єгорівна
Сердюк, Марина Егоровна
Serdyuk, Maryna
Ключові слова: антиоксиданти;плоди яблуні;плоди груші;плоди сливи;плоди абрикоси;огірки;томати;чорна смородина;гриби;міцелій;заморожування;виноград;зберігання;фізіологічні та мікробіологічні хвороби;окисні процеси;лежкість;полифенолоксидаза;фенольні речовини;вітамін С
Дата публікації: 2015
Видавництво: Мелітополь: ТДАТУ
Короткий огляд (реферат): Звіт про НДР: складається з 208 сторінок, 42 таблиці та 74 рисунка. Досліджено вплив передзбиральної обробки плодів яблуні антиоксидантною композицією на рівень мікробіологічних та фізіологічних захворювань, окисно-відновні процеси, вміст пектину і протопектину, біологічно активних речовин та малонового диальдегіду при тривалому зберіганні. Досліджено вплив обробки антиоксидантною композицією ДЕПАА на сумарний вміст поліфенолів і аскорбінової кислоти в плодах яблунь під час зберігання. Встановлено, що обробка плодів яблунь екзогенною антиоксидантною композицією сприяє гальмуванню розпаду ендогенних антиоксидантів плоду, що дозволяє підтримувати природний імунітет яблук та зберегти їх високу біологічну цінність. Найвища збереженість поліфенолів була зафіксована для плодів яблунь сортів Ренет Симиренка, Джонаголд та Лігол, на кінець зберігання рівень поліфенолів перевищував контрольний варіант в 1,3–1,8 рази. Найбільшу
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9539
Розташовується у зібраннях:Звіти з НДР

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Звіт ХТГРС 2015.pdf4.95 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перевірити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.