Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7531
Назва: Технологічні властивості зерна інтенсивних сортів пшениці озимої
Інші назви: Технологические свойства зерна интенсивных сортов пшеницы озимой
Technological properties of grain of intensive varieties of winter wheat
Автори: Білоусова, Зоя Володимирівна
Белоусова, Зоя Владимировна
Bilousova, Zoia
Кліпакова, Юлія Олександрівна
Клипакова, Юлия Александровна
Klipakova, Yuliia
Ключові слова: пшениця озима;сорти;погодні умови;вміст білку;вміст клейковини
Дата публікації: 2019
Видавництво: Мелітополь: ТДАТУ
Серія/номер: Праці Таврійського державного агротехнологічного університету;Вип. 19, т. 1. С. 262-269
Короткий огляд (реферат): UK : У статті наведено результати порівняльної оцінки якості зерна інтенсивних сортів пшениці озимої при вирощуванні в умовах недостатнього зволоження Південного Степу України. Встановлено, що показники якості зерна суттєво змінюються залежно від сорту пшениці озимої та погодних умов періоду вегетації. Високим вмістом білку та кількістю і якістю клейковини характеризується сорт Озерна. RU : В статье приведены результаты сравнительной оценки качества зерна интенсивных сортов пшеницы озимой при выращивании в условиях недостаточного увлажнения Южной Степи Украины. Определено, что показатели качества зерна существенно изменяются в зависимости от сорта пшеницы озимой и погодных условий периода вегетации. Высоким содержанием белка, количеством и качеством клейковины характеризируется сорт Озерная. EN : The genetic features of the variety, which determine the potential ability of plants to produce grain with certain qualitative parameters, have a special influence on the formation of the quality of winter wheat grains. At the same time, the nutrient content of grains of the same variety may vary widely, depending on the weather conditions of the vegetation period. The purpose of the study was to determine the degree of implementation of the genetic potential of wheat varieties of winter for the technological parameters of grain for cultivation in conditions of insufficient humidification of the Southern Steppe of Ukraine. In the process of research, such varieties of winter wheat as Shestopalivka, Mahistral`, Shpalivka, Staleva, Ozerna, Tronka, and Titona were used.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7531
Розташовується у зібраннях:кафедра Рослинництва ім. професора В.В. Калитки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1. end EDITION 2 -Сборник Праці ТДАТУ 2019-1-DOI-2-263-270.pdf373.67 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перевірити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.