Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7461
Назва: | Розділ 10. Підвищення ефективності процесу гомогенізації молока в роторно-пульсаційному апараті |
Автори: | Самойчук, Кирило Олегович Самойчук, Кирилл Олегович Samoichuk, Kyryl |
Ключові слова: | гомогенізація молока;роторно-пульсаційних апарат;жировая фаза молока |
Дата публікації: | 2019 |
Серія/номер: | Удосконалення процесів та обладнання харчової індустрії: колективна монографія;С. 223-245 |
Короткий огляд (реферат): | У харчовій, як і в багатьох інших галузях промисловості,широко розповсюджені процеси гомогенізації і диспергування.Апарати, які використовуються для їх проведення, мають ряд суттєвих недоліків і часто не відповідають сучасним вимогам якості та енергозбереження. Наприклад, при переробці молока клапанні гомогенізатори мають енерговитрати більше 8 кВт/т і швидкий знос плунжерних пар і робочих органів, вакуумні – не забезпечують необхідного ступеня диспергування тощо [1; 2]. Тому задача удосконалення існуючих конструкцій диспергаторів, наприклад, за рахунок концентрації енергії та ефективного її розподілення по об'єму продукту, що обробляється, є актуальною. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7461 |
Розташовується у зібраннях: | Монографії |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
3-223-245.pdf | 817.39 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Показати повний опис матеріалу
CORE Recommender
Перевірити
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.