Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7285
Назва: Вплив екстракту вівса на процеси ліпопероксидації в тканинах печінки гусей та їхні птерилографічні показники у постнатальному онтогенезі
Автори: Данченко, Олена Олександрівна
Данченко, Елена Александровна
Danchenko, Olena
Кошелев, О. І.
Здоровцева, Любов Миколаївна
Здоровцева, Любовь Николаевна
Zdorovtseva, Liubov
Данченко, Микола Миколайович
Данченко, Николай Николаевич
Danchenko, Mykola
Яковійчук, О. В.
Галько, Т. І.
Майборода, Даниїл Олександрович
Шатохіна, О. В.
Міліч, В. М.
Ключові слова: гуси;антиоксиданти;прооксидантно-антиоксидантна рівновага;ліпопероксидація
Дата публікації: 2018
Серія/номер: Сучасний світ як результат антропогенної діяльності: тези доповідей ІІ-ї Всеукраїнської наукової інтернет-конференції з міжнародною участю (10-12 жовтня);С. 100-103
Короткий огляд (реферат): Згодовування природних антиоксидантних домішок має цілий ряд переваг перед традиційними синтетичними вітамінами антиоксидантної групи. Вони загальнодоступні, побічні ефекти мінімальні, добре переносяться [1-3]. Метою даної роботи було з’ясування впливу екстракту вівса посівного Avena saliva на стан прооксидантно-антиоксидантної рівноваги в тканинах печінки гусей породи Легарт та процеси росту і формування пір’я. Впродовж усього досліду птицю контрольної групи утримували на стандартному раціоні, збалансованому за обмінною енергією, протеїном і вітамінами згідно з рекомендаціями [4]. Гусенят дослідної групи з 3-ої до 56-ої доби випоювали розчином екстракту вівса. Для виділення флавоноїдів збирали надземну частину вівса посівного Avena saliva у фазу колосіння і цвітіння, яку після подрібнення використовували для подальшої екстракції біофлавоноїдів водою (співвідношення сировини і екстрагенту - 1:10, час екстракції на киплячій водяній бані - 60 хв.) [5, 6]. Рівень ліпопероксидації в тканинах печінки гусей оцінювали за вмістом кінцевих продуктів пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ) у цих тканинах. Водночас контролювали живу масу гусей та їхнє оперення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7285
Розташовується у зібраннях:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
6.pdf3.81 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перевірити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.