Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7211
Назва: Вібраційні гомогенізатори молока
Автори: Самойчук, Кирило Олегович
Самойчук, Кирилл Олегович
Samoichuk, Kyryl
Паляничка, Надія Олександрівна
Паляничка, Надежда Александровна
Palianychka, Nadiia
Верхоланцева, Валентина Олександрівна
Верхоланцева, Валентина Александровна
Verkholantseva, Valentyna
Янович, В. П.
Ключові слова: гомогенізація;гомогенізатор;диспергування молока;пульсаційний апарат;імпульсна гомогенізація;роторно-пульсаційний апарат
Дата публікації: 2018
Видавництво: Вінниця: ВНАУ
Серія/номер: Вібрації в техніці та технологіях;№ 1 (88) С. 77–82
Короткий огляд (реферат): Виділено визначальний фактор гідродинамічного диспергування молочної емульсії – прискорення потоку, з огляду на що обрано 2 конструкції ефективних апаратів для гомогенізації. Визначені переваги вібраційних гомогенізаторів для використання в молочній промисловості: імпульсного та роторно-пульсаційного апарату з ротором, що вібрує. Описано принцип гомогенізації та конструкції таких апаратів. Проведені експериментальні дослідження визначення дисперсності молочної емульсії доводять високу ступінь кореляції (більше 92%) між середнім розміром жирової кульки молока та прискоренням потоку емульсії. Питомі енерговитрати розроблених гомогенізаторів 3–4 кВт·год/т в 2 рази менше за клапанний гомогенізатор при однакових значеннях дисперсності молочної емульсії.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7211
Розташовується у зібраннях:кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1.pdf861.81 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перевірити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.