Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4748
Назва: Онтогенетичні особливості формування антиоксидантного статусу організму каченят та його комплексна оцінка
Автори: Колесніков, Максим Олександрович
Колесников, Максим Александрович
Kolesnikov, Maksym
Ключові слова: організм каченят;антиоксидантний статус
Дата публікації: 2001
Серія/номер: Вісник Білоцерків. держ. аграр. ун-ту;Вип. 19 (С. 45-51)
Короткий огляд (реферат): UK: В роботі досліджено вікові особливості функціонування АОС організму каченят. Показано, що накопичення МДА залежить від швидкості ростових процесів. Зниження активності антиоксидантних ферментів, вичерпання пулу вітаміну Е за умов інтенсивного росту дозволяє визначити критичний період в формуванні антиоксидантного статусу. Проведено оригінальний аналіз стану АОС в онтогенезі. Показник функціональної активності АОС значно знижений на 1-му та 3-6 тижнях постнатального розвитку каченят. RU: В работе исследованы возрастные особенности функционирования АОС организма утят. Показано, что накопление МДА зависит от скорости ростовых процессов. Снижение активности антиоксидантных ферментов и истощение пула витамина Е при интенсивном росте позволяет выделить критический период в формировании антиоксидантного статуса. Проведен оригинальный анализ состояния АОС в онтогенезе. Показатель функциональной активности АОС значительно снижен на 1-ой , 3-6 неделях постнатального развития утят. EN: It was elucidated the age peculiarities of duckling’s AOS function in the articles. It was shown that the LPO products accumulation depend on growth process speed. The decreasing of antioxidant enzymes activity, depletion of vitamin E pool under intensive growth gives an opportunity to define critical period in antioxidant status formation. The original analysis of AOS state was made during ontogenesis. The AOS functional activity was declined on the first and the 3-rd – 6-th weeks of duckling’s postnatal development.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4748
Розташовується у зібраннях:кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
007.pdf436.09 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перевірити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.