Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4546
Назва: | Кінетика інтенсивності дихання плодів яблуні при зберіганні за обробки антиоксидантними композиціями |
Інші назви: | Кинетика интенсивности дыхания плодов яблони при обработке антиоксидантными композициями The kinetics of the intensity of respiration of apple fruit during processing by antioxidant compositions |
Автори: | Сердюк, Марина Єгорівна Сердюк, Марина Егоровна Serdyuk, Maryna Гапріндашвілі, Нона Арчилівна Гаприндашвили, Нона Арчиловна Gaprindashvili, Nona Байбєрова, Світлана Сергіївна Байберова, Светлана Сергеевна Bayberova, Svitlana |
Ключові слова: | яблука;інтенсивність дихання;тепловиділення;антиоксиданти;бутилгідрокситолуол;диметилсульфоксид;рутин;аскорбінова кислота |
Дата публікації: | 2017 |
Серія/номер: | Праці Таврійського державного агротехнологічного університету;Вип. 17, т. 1 (С. 150-156) |
Короткий огляд (реферат): | UK: Дану роботу присвячено вивченню та науковому обґрунтуванню впливу антиоксидантних композицій на кінетику інтенсивності дихання при тривалому зберіганні плодів яблуні. Встановлено, що обробка плодів яблуні антиоксидантними композиціями істотно зменшує кількість виділеного вуглекислою газу та біологічного тепла протягом всього періоду зоерігання, незалежно від їх сортових особливостей. RU: Данная работа посвящена изучению и научному обоснованию влияния антиоксидантных композиций на кинетику интенсивности дыхания при длительном хранении плодов яблони. Установлено, что обработка плодов яблони антиоксидантными композициями существенно уменьшает количество выделенного углекислого газа и биологического тепла в течение всего периода хранения, независимо от их сортовых особенностей. EN: This work is devoted to the study and scientific substantiation of the influence of antioxidant compositions on the kinetics of respiration rate during the long storage of apple fruits. It is found that the processing of apple fruits by antioxidant composition significantly reduces the number of carbon dioxide emissions and the biological warmth during the period of the storage, regardless of their the varietal characteristics. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4546 |
Розташовується у зібраннях: | кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
3.pdf | 885.34 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Показати повний опис матеріалу
CORE Recommender
Перевірити
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.