Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4377
Назва: Вплив абіотичних факторів на інтенсивність дихання плодових овочів впродовж зберігання
Інші назви: Влияние абиотических факторов на интенсивность дыхания плодовых овощей в течение хранения
Influence of abiotic factors on the intensity of breathing of fruit vegetables during storage
Автори: Прісс, Олеся Петрівна
Присс, Олеся Петровна
Priss, Оlesia
Євлаш, В. В.
Евлаш, В. В.
Evlash, V.
Жукова, Валентина Федорівна
Жукова, Валентина Федоровна
Zhukova, Valentina
Кюрчев, Сергій Володимирович
Кюрчев, Сергей Владимирович
Kiurchev, Serhii
Верхоланцева, Валентина Олександрівна
Верхоланцева, Валентина Александровна
Verkholantseva, Valentina
Калугіна, І. М.
Калугина, И. Н.
Kalugina, I.
Колесніченко, С. Л.
Колесниченко, С. Л.
Kolesnichenko, S.
Салавелис, А. Д.
Салавелис, А. Д.
Salavelys, A.
Золовська, О. В.
Золовская, О. В.
Zolovska, О.
Бандуренко, Г. М.
Бандуренко, Г. Н.
Bandurenko, G.
Ключові слова: зберігання;овочі;теплова обробка;антиоксиданти;інтенсивність дихання;абіотичні фактори;кореляція;хранение;овощи;тепловая обработка;антиоксиданты;интенсивность дыхания;абиотические факторы;корреляция;storage;vegetables;heat treatment;аntioxidants;Intensity of the shock;correlation
Дата публікації: 2017
Серія/номер: Восточно-Европейский журнал передовых технологий;№ 6
Короткий огляд (реферат): UK: Встановлена суттєва варіативність респіраторного метаболізму за роками досліджень у огірків, кабачків і перцю; у томатів вона найнижча. Для всіх овочів, незалежно від специфіки сорту, виявлена позитивна кореляція між інтенсивністю дихання та сумою активних температур періоду вегетації. Встановлено зворотний зв'язок між дихальною активністю та кількістю опадів впродовж вегетації. Показано, що овочі після теплової обробки антиоксидантами відрізняються уповільненням дихання впродовж зберігання RU: Установлена существенная вариативность респираторного метаболизма по годам исследований у огурцов, кабачков и перца, у томатов она самая низкая. Для всех овощей, независимо от специфики сорта, выявлена положительная корреляция между интенсивностью дыхания и суммой активных температур периода вегетации. Установлена обратная связь между дыхательной активностью и количеством осадков вo время вегетации. Показано, что овощи после тепловой обработки антиоксидантами отличаются замедлением дыхания при хранении. EN: An essential the variability of respiratory metabolism by years of research in cucumbers, courgettes and pepper, in tomatoes it is the lowest. For all vegetables, regardless of the specific character of the variety, a positive correlation between the intensity of respiration and the sum of the active temperatures of the growing season. Established feedback between respiratory activity and the amount of precipitation during vegetation. Shown, that Vegetables after heat treatment with antioxidants are characterized by a slowing of breathing during storage.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4377
Розташовується у зібраннях:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
10.pdf1.02 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перевірити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.