Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4347
Назва: Формування біологічно активних речовин у плодах перцю під впливом абіотичних факторів
Інші назви: Formation of bioactive compounds in pepper fruits under the influence of abiotic factors
Формирование біологически активных веществ в плодах перца под влиянием абиотических факторов
Автори: Прісс, Олеся Петрівна
Присс, Олеся Петровна
Priss, Оlesia
Ключові слова: перець;аскорбінова кислота;фенольні речовини;каротиноїди;абіотичні фактори;peppers;ascorbic acid;phenolic substances;carotenoids;abiotic factors;перец;аскорбиновая кислота;фенольные вещества;абиотические факторы
Дата публікації: 2015
Серія/номер: Наукові праці НУХТ;Т. 21, № 2
Короткий огляд (реферат): UK: пулу аскорбінової кислоти, фенольних речовин і каротиноїдів у плодах солодкого перцю. Залежності встановлені на основі зв’язків парного кореляційного аналізу між абіотичними факторами та концентраціями біологічно активних речовин. З’ясовано, що визначальний вплив на формування комплексу біологічно активних речовин перцю має сума температур періоду формування і дозрівання плодів, де коефіцієнт кореляції залежно від показника становить від –0,71 до 0,80. Між пулом аскорбінової кислоти й опадами існує сильна пряма кореляція (r = 0,64). EN: The influence of hydrothermal conditions on formation of ascorbic acid, phenolic substances and carotenoids in fruits of sweet bell pepper was investigated. Dependencies are set on the basis of relations between the twin correlation analysis of change of abiotic factors and concentrations of bioactive compounds It was shown, that determining influence on bioactive compounds formation in pepper fruits has the sum of temperatures in the period of forming and ripening of fruits, whereas the coefficient of correlation makes up from –0.71 to 0.80 depending on characteristics. There is a strong direct correlation (r = 0.64). RU: В статье рассмотрено влияние гидротермических условий выращивания на формирование пула аскорбиновой кислоты, фенольных веществ и каротиноидов в плодах сладкого перца. Зависимости установлены на основе связей парного Scientific Works of NUFT 2015. Volume 21, Issue 2 189 корреляционного анализа между абиотическими факторами и концентрациями биологически активных веществ. Установлено, что определяющее влияние на формирование комплекса биологически активных веществ перца имеет сумма температур периода формирования и созревания плодов, где коэффициент корреляции в зависимости от показателя составляет от –0,71 до 0,80. Между пулом аскорбиновой кислоты и осадками существует сильная прямая корреля- ция (r = 0,64).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4347
Розташовується у зібраннях:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
32.pdf326.2 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перевірити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.