Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4336
Назва: | Вплив теплової обробки антиоксидантами на утилізацію активних форм кисню впродовж зберігання кабачків |
Автори: | Прісс, Олеся Петрівна Присс, Олеся Петровна Priss, Оlesia Калитка, Валентина Василівна Калитка, Валентина Васильевна Kalytka, Valentyna |
Ключові слова: | кабачки;зберігання;теплова обробка;антиоксиданти;малоновий діальдегід;супероксиддисмутаза;каталаза;пероксидаза;кабачки;хранение;тепловая обработка;антиоксиданты;малоновий диальдегид |
Дата публікації: | 2015 |
Серія/номер: | Восточно-Европейский журнал передовых технологий;№ 6/10 (77) |
Короткий огляд (реферат): | UK: Досліджено комбінований вплив теплової обробки та антиоксидантів на зменшення окис- ного пошкодження індукованого охолодженням в кабачках. Встановлено, що застосування тепло- вої обробки антиоксидантами знижує пошкод- женість холодом впродовж зберігання кабачків. Поєднання теплової обробки та антиоксидан- тів дозволяє індукувати ензиматичну систему антиоксидантного захисту та знизити рівень перекисного окислення ліпідів впродовж зберіган- ня кабачків. EN: Исследовано комбинированное воздействие тепловых обработок и антиоксидантов на умень- шение окислительного повреждения индуциро- ванного охлаждением в кабачках. Установлено, что применение тепловой обработки антиокси- дантами снижает повреждаемость холодом в течение хранения кабачков. Сочетание тепловой обработки и антиоксидантов позволяет инду- цировать энзиматическую систему антиокси- дантной защиты и снизить уровень перекисного окисления липидов при хранении кабачков. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4336 |
Розташовується у зібраннях: | кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
28.pdf | 851.53 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Показати повний опис матеріалу
CORE Recommender
Перевірити
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.