Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3498
Title: Розробка нової конструктивно-технологічної схеми збирання гички цукрового буряку з використанням орно-просапного трактора
Authors: Ігнатьєв, Євген Ігорович
Игнатьев, Евгений Игоревич
Ihnatiev, Yevhen
Keywords: буряки цукрові;збирання;гичка;зрізання;комбінований агрегат;орно-просапний трактор;конструктивно-технологічна схема
Issue Date: 2016
Series/Report no.: Вісник аграрної науки;№ 8
Abstract: Важливі проблеми збирання гички буряків цукрових можна розв’язати розробкою та застосуванням комбінованих машинно-тракторних агрегатів, які побудовані за модульним принципом і дають істотні переваги щодо їх використання у виробничих умовах. Розроблена нова конструктивно-технологічна схема збирання гички буряків цукрових із використанням інтегрального орно-просапного трактора дає змогу здійснити зазначений технологічний процес, за якого відбувається високоякісне зрізання основного масиву гички, її повне збирання та подальше використання для годівлі тварин або для виробництва біогазу. Це здійснює фронтально навішена на колісний агрегатуючий трактор гичкозбиральна машина. Доочищення головок коренеплодів від залишків гички успішно здійснює задньонавішений на трактор очисник головок коренеплодів. За результатами проведених експериментальних і польових досліджень, продуктивність збирання гички у 3-рядному виконанні гичкозбиральної машини (із застосуванням колісного трактора тягового класу 1,4) становить близько 1,7 га/год, потужність виконання цього технологічного процесу не перевищує 15 кВт, а повнота суцільного зрізання гички може досягати 90%.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3498
Appears in Collections:кафедра Машиновикористання в землеробстві

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
44-visnyk_08_2016-67-71_copy.pdf782.44 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.