Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3081
Назва: Bплив вакуумного охолодження плодів черешні на коефіцієнт втрати маси
Інші назви: Влияние вакуумного охлаждения плодов черешни на коэффициент потери массы
Vacuum cooling influence on the mass loss of cherry fruits
Автори: Ломейко, Олександр Петрович
Ломейко, Александр Петрович
Lomeiko, Oleksandr
Єфіменко, Лілія Василівна
Ефименко, Лилия Васильевна
Yefimenko, Liliia
Ключові слова: зберігання;охолодження;вакуумне охолодження;плоди черешні;втрата маси;якість продукції;термін зберігання;швидкість охолодження;сільське господарство;культура;щорічне плодоносіння;прибутковість
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТДАТУ
Серія/номер: Праці Таврійського державного агротехнологічного університету: наукове фахове видання;Вип. 18, т. 1 (С. 138-146)
Короткий огляд (реферат): Uk: У статті надано аналіз науково-експериментального дослідження плодів черешні при вакуумному охолодженні . Розглянуто втрату маси плодів черешні, методи її зменшення, параметри тиску у камері охолодження, температури та часу при вакуумному охолодженні плодів черешні. Доведено, що розприскування води на плоди черешні і подальше покриття поліетиленовою плівкою перед попереднім охолодженням вакуумом є фактором, який значно зменшує загальну втрату маси. Ru: B статье дан анализ научно-экспериментального исследования плодов черешни при вакуумном охлаждении. Рассмотрены потеря массы плодов черешни, методы ее уменьшения, параметры давления в камере охлаждения, температуры и времени при вакуумном охлаждении плодов черешни. Доказано, что распрыскивание воды на плоды черешни и последующее покрытие полиэтиленовой пленкой перед предварительным охлаждением вакуумом является фактором, который значительно уменьшает общую потерю массы. En: The scientific and experimental analysis of vacuum cooling of fruit cherries is shown in this article. The mass loss, methods of its reduction, parameters of pressure, temperature and time during vacuum cooling of fruits of cherry are considered. It is concluded that the spraying of water into cherry fruits and the subsequent coating of PVC film before pre-cooling with a vacuum is a factor that greatly reduces the overall mass loss.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3081
Розташовується у зібраннях:кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
20.pdf613.6 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перевірити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.