Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/2130
Назва: | Окисний стрес і антиоксидантна система захисту плодів яблуні |
Автори: | Сердюк, Марина Єгорівна Сердюк, Марина Егоровна Serdyuk, Maryna Байбєрова, Світлана Сергіївна Байберова, Светлана Сергеевна Baiberova, Svitlana |
Ключові слова: | яблука;окисний стрес |
Дата публікації: | 2015 |
Видавництво: | Одес. нац. акад. харчових техн. |
Серія/номер: | Харчова наука і технологія = Пищевая наука и технология = Food science and technology : наук.-вироб. журн.;№ 2 |
Короткий огляд (реферат): | Дослідження присвячено вивченню закономірностей функціонування антиоксидантної захисної системи і встановленню визначального чинника у розвитку стрес-толерантності плодів яблуні. Об’єктами досліджень обрано плоди яблуні чотирьох сортів: Айдаред, ГолденДелішес, Ренет Симиренка, Флоріна. Встановлено, що під дією стресових погодних чинників у плодах яблуні розвивається окисний стрес, про що свідчить значне зростання вмісту малонового діальдегіду. Основним стресовим погодним чинником в умовах Південної степової підзони України є середньорічна сума активних температур. Адаптивною відповіддю плодів є стимуляція антиоксидантної захисної системи, яка проявляється в підвищенні ендогенного рівня фенольних речовин, цукрів і активності супероксиддисмутази і пероксидази. Розраховані вектори пріоритетів свідчать, що при окисному стресі домінуюча роль у захисній відповіді плодів яблуні сортів Ренет Симиренка та Голден Делішес належить фенольним речовинам. В яблуках сортів Флоріна і Айдаред визначальною є дія антиоксидантних ферментів супероксиддисмутази і пероксидази. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/2130 |
Розташовується у зібраннях: | кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
1600.pdf | 2.3 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Показати повний опис матеріалу
CORE Recommender
Перевірити
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.