ТАВРІЙСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ
АГРОТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ІМЕНІ ДМИТРА МОТОРНОГО
Tsatu logo DMYTRO MOTORNYI
TAVRIA STATE
AGROTECHNOLOGICAL UNIVERSITY
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/1606
Title: Вплив водного дефіциту на зміни вмісту ив водного дефіциту на зміни вмісту трансамінування при проростанні насіння кукурудзи(Zea mays l.)
Other Titles: Тhe effect of water deficit on modifying of protein content and transamination enzyme activity during germination of maize seeds (zea mays l.)
Authors: Колесніков, Максим Олександрович
Колесников, Максим Александрович
Kolesnikov, Maksym
Keywords: аминотрансферазы
водный стресс
прорастание зерна
Issue Date: 2012
Publisher: ЗНУ
Series/Report no.: Сучасні проблеми біології, екології та хімії: зб. матер. конф. ... (Запоріжжя, 11-13 травня 2012 року);
Abstract: UK: В роботі показані зміни у вмісті білка та активності трансаміназ в органах проростаючого насіння кукурудзи при водному дефіциті. Зростання АлАТ та АсАТ активності ендосперму насіння кукурудзи залежить від величини осмотичного потенціалу. Відмічено, що зміни активності амінотрансфераз в органах зародкової вісі кукурудзи в онтогенезі мають адаптивний до дії водного стресу характер. EN: The paper shows the changes in protein content and activity of aminotransferase in the organs of germinated maise under water deficit. The increasing of AlAT and AsAT activity of corn endosperm depends on the osmotic potential. The viewed changes of aminotranspherases activity in organs of the maize embryonic axis during ontogeny have adaptive to water stress nature.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/1606
Appears in Collections:кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1382.pdf472,38 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record   


Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.